Over mij

Mijn stem

Ik ben een Kempendochter die van rollercoasters, misdaadpsychologie, gierzwaluwen en woorden houdt en die na vele omzwervingen door het land, haar thuis heeft gevonden in Antwerpen.

Als kind waren mijn stembanden niet altijd opgewassen tegen mijn grote levenslust. Jep, ik was zo’n kleine petotter die na een verjaardagsfeestje nog een paar dagen hees was en geregeld haar stem verloor. Maar mijn stemprobleem van toen bleek eigenlijk een groot geschenk. Ik leerde al heel jong hoeveel mijn stem voor mij betekende en dat ik haar wou koesteren. Ik leerde hoe ik haar goed kon verzorgen, zonder dat speelse te verliezen. Mijn stem werd gezond en had een hoofdrol te pakken in mijn leven.

Mijn parcours

Hoe ontzettend dankbaar ben ik dat mijn aanleg voor onder woorden brengen, verbeelden en vertellen zo rijk ondersteund is geweest: een opleiding taal- en letterkunde Nederlands-Zweeds aan UGent, geestdriftige jaren bij studentenradio Urgent.fm, leren en experimenteren aan Toneelacademie Maastricht, presenteren op Studio Brussel, 10 denderende jaren op de nieuwsdienst van de VRT en intens veel inleeswerk voor datzelfde huis van vertrouwen (MNM, Canvas, Ketnet en Eén). In 2019 word ik zelfstandige stemactrice.

De lichtheid die ik graag bij me heb, combineer ik met een sterk gevoel voor poëzie en een aantrekking tot diepmenselijke en existentiële thema’s. En die veelzijdigheid hoor je ook in mijn stem: ik kan krachtig maar ook zacht, luchtig maar ook warm of diep klinken. Ik besteed ontzettend graag aandacht aan het vinden van de juiste toon, passend bij het project. In mijn of jouw opnamestudio. En mijn aanstekelijke werkplezier krijg je er gratis bij. Alsjeblieft. Geire gedaan.

© 2022 Goedele Vermaelen – Foto’s: Nina Sondagh en Thomas Vanhaute